Nakon raspuštanja ogranaka Gradske organizacije SDP-a u Splitu od strane Predsjedništva SDP-a, gradonačelnik Splita i predsjednik splitskog SDP-a Ivo Baladasar rekao je kako nije pretjerano iznenađen.

“Odluka nije neočekivana. Neočekivan je datum, nitko nije očekivao da će se to dogoditi na Dan grada i blagdan Sv. Duje. Žao mi je mojih kolegica i kolega koji su to doživjeli vrlo teško, premda ni oni nisu potpuno iznenađeni. Ja sam očekivao da će mene ili izbaciti ili smijeniti s mjesta predsjednika splitskog ogranka stranke. Žao mi je radi stranke i ponajviše mojih starijih kolega”, kazao je Baldasar, prenosi Jutarnji.

“Jedan dio ljudi će se sami vratiti, neki će biti pozvani da se vrate, al’ ja sigurno neću. No isto tako neću otići ni u jednu desnu stranku. Naše se vrijednosti potpuno razlikuju, odnosno počele su se razlikovati. Ja sam vani vidio što je socijaldemokracija, a Milanović je dokazao da ne zna što je demokracija. Za demokraciju su potrebna različita razmišljanja, pa i svađe ako su potrebne. SDP će ostati stranka koju nije moguće kritizirati. Raspustiti organizaciju zbog mene je ekstremna situacija, a ja vam tvrdim da je splitski ogranak jedan od najurednijih. Mi imamo financijski potpuno stabilnu situaciju koju predajem dalje”, rekao je Baldasar.

“Zvao me jučer Zlatko Komadina. Bio je sasvim korektan i vrlo uznemiren ovakvom situacijom. Ja sam mu već rekao da će se ovo dogoditi. Njega je više ovo pogodilo nego mene, jer je on više vezan uz SDP”, kazao je splitski gradonačelnik, javlja portal Jutarnji, te nastavio: “Unutar samog SDP-a je ugušena demokracija. Umjesto da me se pozvalo na razgovor, mene se izbacilo. Ja im više ne mogu vjerovati. Sve što su rekli ili je izigrano ili modificirano ili su jednostavno lagali.

Nikada nisam usporedio Milanovića s ratnim zločincem nacističke Njemačke, samo sam rekao da se služi metodama koje su gebelsovske. Ja nikad nisam rekao ništa pozitivno vezano uz NDH i ustaške zločince. To je izvučeno iz konteksta da bi me se prikazalo kao osobu koja je krenula u ustaštvo. No, upornim ponavljanjem dobio se dojam da sam ja vrlo blizak ustaškim elementima. Metode SDP-a su iz nekog prastaroga doba. Mislio sam da ih više nećemo morati spominjati, ali očito se vraćaju.”

Komentiraj