Predsjednik Nadzornog odbora Mundus Viridisa i bivši političar Ivić Pašalić izabran je za predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore (HGK), za razdoblje od 2016. do 2020. godine, priopćila je u srijedu HGK.

Od predstavnika 227 tvrtki koji su glasovali Pašalić je dobio 145 glasova, drugoplasirani kandidat i dosadašnji predsjednik Udruženja i predsjednik uprave Spin Valisa Zlatko Jelčić skupio je 81 glas, dok je jedan glasački listić bio nevažeći, kaže se u priopćenju.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je Martina Ravlić Janković iz tvrtke Slavonija D.I., a za potpredsjednike Željko Čebuhar iz Udruge malih pilanara Primorsko – goranske županije, Ivica Katalinić iz Pilane Krasno i Saša Presečki iz A. M. S. – Biomasa.

“Za mjesec dana bit će gotova Strategija drvne industrije našeg Udruženja i nakon toga uputit ćemo svoje zahtjeve Vladi”, poručio je Pašalić i dodao da tvrtke moraju biti partneri donositeljima odluka, a ne njihovi sluge.

Kazao je i kako se kandidirao zbog odnosa države prema drvoprerađivačkom sektoru. “Dosta mi je neznanja i bahatost zbog kojeg naše tvrtke svakodnevno propadaju i toga da ne vrijede jednaka pravila za sve. Ne smijemo više biti taoci i ništa ne činiti, zajednički možemo izboriti promjene”, prenose se u priopćenju Pašalićeve riječi.

Drvna industrija najveći je neto izvoznik u Hrvatskoj, a u 2015. je izvezla proizvoda za 1,1 milijardu eura. U njoj je izravno zaposleno oko 20 tisuća radnika, a neizravno više od 50 tisuća. Najveći broj tvrtki iz drvne industrije posluje u manje razvijenim dijelovima Hrvatske.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.