Ivana Maletić ostat će zastupnica u Europskom parlamentu i neće ući u Vladu Andreja Plenkovića, jer nije htjela svojim ulaskom u Vladu ugroziti mjesto Tomislava Tolušića ili Zdravka Marića, doznaje Večernji list.

Maletić je mogla preuzeti ili Ministarstvo financija ili fondova EU i regionalnog razvoja, premda bi joj bila najdraža ideja o spajanju fondova EU i financija u jedno ministarstvo, no od te se kombinacije odustalo, kazao je izvor za Večernji list.

Andrej Plenković joj je, kao kompromisno rješenje, ponudio da bude potpredsjednica Vlade bez portfelja, no Ivani Maletić tek je to bilo neprihvatljivo jer nije htjela s pozicije potpredsjednice bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva. U razgovoru s Plenkovićem, koji, kako se doznaje, razumije njene argumente, odlučeno je da ona ostane u Bruxellesu iako ju je šef HDZ-a zaista želio u Vladi kao sposobnu i organiziranu suradnicu.

‘Loše bi se osjećala da je njen ulazak u Vladu značio eliminaciju Tolušića ili Marića. Osim toga, Ivana Maletić ne želi svaštariti, 20 godina bavi se pristupanjem EU, fondovima, financijama, pa neki drugi resor nije dolazio u obzir’, kazao je izvor blizak HDZ-ovoj eurozastupnici Večernjem listu.

Podsjetimo kako su Plenković i Davor Ivo Stier u srijedu otišli podnijeti ostavke u Europskom parlamentu, no ne i Ivana Maletić. Plenković je tada rekao u Bruxellesu da on i Davor Ivo Stier podnose ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, dok Ivana Maletić i dalje ostaje zastupnicom.

Komentiraj