Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva nije naručio studiju isplativosti i učinkovitosti razdjelnika, a koje su pod prijetnjom kažnjavanja ugradili mnogi građani, nedavno je izjavio kako je “zeznuo” kod obvezne ugradnje razdjelnika topline na radijatore u zgradama.

Prilikom gostovanja na HRT televiziji predomislio se te izjavio kako se nije “zeznuo”. Kaže kako je njegova jedina potencijalna greška to što se trebala raditi edukacija stanara.

“Ja sam uvijek govorio da samo u zadanim okolnostima napravili najbolje za građane. U mom mandatu smo uspjeli pojeftiniti plin, uspjeli smo pojeftiniti električnu energiju, kako je bilo nemoguće pojeftiniti toplinsku, a morali smo poštivati neke direktive, napravili smo neki dugotrajni proces da bi došli u konačnici kroz 5,6,7 godina do potpune liberalizacije tržišta. Ovo su prvi koraci i to su efekti tih koraka.

Ja sam rekao da se možda trebala raditi edukacija. A to neznam da li je bila moja obveza ili nečija druga. Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada.

To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, ali to možemo sada učiniti ili sutra, ali opet mora doći do nekih promjena da bi došlo do liberalizacije tržišta, ali nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela. Nije poskupjela u težim okolnostima, a to je bio moj cilj – ne poskupjeti. Imali smo izbor kalorimetar, koji je koštao 10.000 kn ili razdjelnike, gdje sama riječ govori da razdjeljuje, ne može uštedjeti”, rekao je Ivan Vrdoljak.

Komentiraj