Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak, jedini od čelnika stranka okupljenih u Narodnoj koaliciji koji je u petak u Kninu nazočio proslavi 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluje,” izjavio je kako je njegov dolazak u Knin pitanje njegova izbora i emocija, ali je poručio i kako ovaj dan treba obilježavati diljem Hrvatske.

“Bio u velikoj dilemi da ostanem u svojem Osijeku ili Vukovaru jer Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja je i u Zagrebu i u Vukovaru i u mojem Osijeku”, izjavio je Vrdoljak novinarima Kninu.

Na upit što je presudilo da danas dođe u Knin, kazao je da je presudila tradicija.

“Današnji dan treba slaviti diljem Hrvatske s poštovanjem i zahvalnošću, a ja sam u Kninu jer je to pitanje mojeg izbora i moje emocije”, naglasio je Vrdoljak.

Na novinarsku opasku da “lijevi” dolaze u Knin na obljetnicu “Oluje” sam kada su na vlasti, Vrdoljak je uzvratio kako to nije primjetio te je dometnuo kako on svake godine dolazi u Knin na oblježavanje tog dana.

Upitan je li Zoran Milanović iz straha da će biti izviždan u Kninu odlučio ne doći u taj grad na obljetnicu Oluje, Vrdoljak je odgovorio da takve stvari trebamo ostaviti iza sebe. “Što dobijaju oni koji zvižde dužnosnicima Hrvatske?”, upitao je Vrdoljak.

Po njegovom tumačenju Hrvatska će pokazati razinu svoje demokratičnosti kada se na događajima kao što je obilježavanje obljetnice “Oluje” ne bude zviždalo nijednom političkom dužnosniku bez obzira kojoj  stranci pripadao.

Na upit kako komentira jučerašnju zabranu prosvjeda u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića aktivista koji su htjeli prosvjedovati, kako se izrazio novinar, protiv ratnog slavljenja “Oluje,”  Vrdoljak je odgovorio kako smatra da je to svojevrsna ‘tradicija’ dizanja tenzija između Srbije i Hrvatske prije obilježavanja obljetnice “Oluje.”

“Ni danas ni sutra nećemo se složiti što je ‘Oluja.’ Ali, možemo se složiti o tome kakva je budućnost Hrvatske i Srbije”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.