Ivan Vilibor Sinčić, zastupnik Živog zida, zbog opravdanja Bože Petrova oko odustajanja od smanjenja privilegija političarima napisao je na svojoj facebook stranici status u kojem poziva Petrova da pokrene kampanju smanjenja plaća.

“Slušam danas po vijestima kako Petrov opravdava svoje odustajanje od smanjenja privilegija političarima postupcima HDZ-a i SDP-a. Da je htio smanjiti privilgije, to je mogao napraviti. Nije trebao čekati da se vrati stara vlada u Sabor, privremeni zastupnici odu i aktiviraju svoja prava.

Što pak se tiče smanjenja plaća zastupnicima, to je sasvim druga stvar i sasvim odvojen proces. Ja se sjećam kad je on sa nekoliko svojih ljudi ispred Sabora mahao pločicama na kojima je pisalo 9.999 kn plaća za zastupnika. Sigurno se i vi sjećate.

Što ga sprečava da pokrene kampanju smanjenja plaća? Pa on je Vlada. Ja ću ga prvi poduprijeti. Ako treba, s njim ću stajati ispred Sabora i držati njegove pločice. Svaki ću dan mahati tim pločicama u Saboru dok se i zadnji zastupnik ne posrami. Bit ću njegov glas u sabornici.
Božo, iako si nas izdao, borit ću se s tobom za pravu stvar. Moj broj imaš”, napisao je Sinčić.

Komentiraj