Ivan Lovrinović danas je u ‘Novom danu’ N1 televizije kazao da na predstojećim izborima, na koje njegova stranka Promijenimo Hrvatsku izlazi sa Udrugom Franak i Živim zidom, očekuju izvrstan rezultat, te najavio da će biti najveće iznenađenje izbora.

“Živi zid je na prošlim izborima imao preko 100.000 glasova, Udruga Franak okuplja više od 300.000 građana koji su pali u depresiju zbog financija. Stranka Promijenimo Hrvatsku surađuje s nizom udruga i profilirani smo na političkoj sceni. To je temelj optimizma i sve ćemo vidjeti na izborima.”, rekao je Lovrinović.

Kritizirao je HSS i HSLS, s kojima su trebali pregovarati. Uvjeren je, kaže, da će birači kazniti te stranke kao i one koje su im nudile ta mjesta jer to je prevara građana i ismijavanje demokracije. “Mi nemamo što trgovati, imamo samo ono što imamo, a to je obraz. Nadamo se da će se stvoriti pretpostavke da provodimo ekonomski program koji je sigurno najbolji”, rekao je.

Kazao je i kako su u stalnim razgovorima s uglednim pojedincima, udrugama i manjim strankama. “Razgovaramo sa svakim, isključivo s onima iz centra jer HDZ i SDP žele maknuti i ukloniti sve s političkog centra”. Dodao je kako su sada, sa Živim zidom i Udrugom Franak ozbiljna skupina.

“HDZ i SDP su 20 godina vodili politiku kao jaje jajetu. Hrvatskoj je potreban zaokret u ekonomskoj politici i nadam se da ćemo dobiti priliku voditi ekonomsku politiku koja će konačno dovesti Hrvatsku prema prosperitetu”, ističe. Naglasio je kako Hrvatska ne bi trebala biti toliko ovisna o turizmu. ” Hrvatska se mora reindustrijalizirati, okrenuti novim tehnologijama…”

Komentiraj