Sedam dana uoči lokalnih izbora, Nova TV objavila je rezultate istraživanja raspoloženja birača u Osijeku. U odnosu na početak kampanje, Ivan Vrkić povećava prednost i pobjeda za još jedan četverogodišnji mandat čini se sigurnom. Najozbiljnija protukandidatkinja, HDZ-ovka Ivana Šojat, gubi potporu i sve je dalje od pobjede.

Vrkić trenutno ima potporu 37.2% birača, a u mjesec dana prednost je povećao za čak 9.3%. Njegova protukandidatkinja Ivana Šojat iz HDZ-a može računati na 16.3% potpore birača ili 2.2% manje nego prije mjesec dana. Potpora pada i kandidatu Mosta za gradonačelnika Miroslavu Šimiću, koji ima potporu 8.6% birača, što je za 1.3% manje u odnosu na prošli mjesec.

Ivan Vrkić u drugom krugu uvjerljivo pobjeđuje HDZ-ovu protukandidatkinju Ivanu Šojat. Vrkić može računati na 60.3% potpore birača, a Šojat na 26.5%. U odnosu na prvo istraživanje gradonačelnik Osijeka povećao je prednost, i to za 10.3%, a HDZ-ova kandidatkinja izgubila je potporu, i to od 9.5% birača.

U Gradskom vijeću Osijeka nijedna stranka neće imati većinu. No trenutačno vodi koalicijska lista SDP-HNS-HSS s 24.4%. HDZ-ova lista mogla bi računati na potporu 20.4% birača, a koalicijska lista, predvođena HDSSB-om, mogla bi računati na potporu 9.1% ispitanika. Nezavisna lista Danijele Lovković mogla bi dobiti 7.2% birača. Most također može računati na potporu 7.2% birača. Desno Ante Đapića mogla bi osvojiti 4.9%. Biraj Bolje ima potporu 4.3% birača. Ostale liste uživaju potporu 12.1% birača, a neodlučnih je 10.3%.

Komentiraj