U posljepodnevnim satima u Istri su buknula dva velika požara, zbog kojih je na teren izašao veći broj vatrogasaca, javlja Glas Istre.

  • Javna vatrogasna postrojba Pula požar na barakama je ugasila uz pomoć tri navalna vozila, dok su na teren na području Vodnjana izašli vatrogasci JVP-a Pula te DVD-a Fažana, Peroj, Vodnjan i Pula.

Desetak minuta prije 17 sati planulo je nedaleko Vodnjana, a otprilike u isto vrijeme vatrogascima je dojavljeno i za požar barake na pulskom području. Plamen je izbio u manjoj baraci na adresi Galižanski odvojak 3, a zatim se proširio i na susjednu baraku.

Javna vatrogasna postrojba Pula požar na barakama je ugasila uz pomoć tri navalna vozila, dok su na teren na području Vodnjana izašli vatrogasci JVP-a Pula te DVD-a Fažana, Peroj, Vodnjan i Pula.

Prema posljednjim informacijama, plamen je zahvatio 30-ak hektara niskog raslinja i šume uz cestu koja od Mednjana vodi prema Gajani. Na terenu je trenutno oko 30 vatrogasaca, a od 19 sati u pomoć im je pristigao i kanader.

Komentiraj

FOTO: Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI