U tajfunu Soudelor najmanje je 17 osoba poginulo na istoku Kine i pet se smatra nestalima, a neki dijelovi te zemlje pogođeni su najjačom kišom unazad sto godina, izvijestili su službeni mediji u ponedjeljak.

Tri su osobe poginule a još jedna se smatra nestalom u klizanju terena u Ningdeu u pokrajini Fujian, po lokalnom dnevniku Fujian Ribao.

U susjednoj pokrajini Zhejiang, podaci govore o 14 mrtvih i četiri nestale osobe, objavila je novinska agencija Xinhua.

Po lokalnim dužnosnicima koje citira agencija, žrtve su vjerojatno stradale u bujicama ili su ostale blokirane ispod urušenih kuća.

Oko 1,58 milijuna osoba u nedjelju popodne pogođeno je tajfunom Soudelor koji je pogodio Kinu nakon što je se obrušio na Tajvan, ranije je izvijestila Xinhua.

Ekonomski gubici koji se mogu pripisati tajfunu u dvije pokrajine Fujian i Zhejiang procjenjuju se u ponedjeljak na oko 1,17 milijardi eura.

Na Tajvanu je u naletu tajfuna poginulo šest osoba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.