Njemačka policija rekla je u srijedu da je završila potragu za žrtvama jučerašnje željezničke nesreće u Bavarskoj te da je u njoj bilo ukupno 10 žrtava, a ne jedanaest kao što je ranije priopćila.

Glasnogovornik policije Andreas Guske kazao je u srijedu da je 10 tijela izvučeno iz vlakova a da je potraga za žrtvama sada završena, korigirajući raniju izjavu o pronađenom 11 tijelu. Dodao je kako se nada da nitko od 81 osobe ozlijeđene u nesreći neće podlegnuti ozljedama.

Do frontalnog sudara dvaju putničkih vlakova došlo je u utorak na jugu Njemačke kod bavarskoga grada Bad Aiblinga.

Istražitelji su kazali da razmatraju mogućnost tehničke ili ljudske progreške. Izvor blizak istrazi kazao je u utorak za agenciju dpa da se radilo o ljudskoj pogrešci koja je uzrokovala nesreću, ali je policija to demantirala.

U operaciji spašvanja sudjelovalo je u utorak 15 helikoptera kojima su ozlijeđeni prebacivani u obližnje bolnice, a a u cijeloj je operaciji sudjelovalo više od 500 osoba, vatrogasca, policajca, liječnika, pripadnika Crvenog križa i drugih.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.