Nader El Shafei, bivši bankar iz Kaira, našao se u četvrtak u Nici na proslavi Dana Bastille. Svoj odmor provodi u Francuskoj. Za vrijeme napada na masu ljudi na obilježavanju početka francuske revolucije, El Shafei našao se ‘oči u oči’ s vozačem kamiona koji je usmrtio najmanje 84 osobe i ozlijedio još najmanje 100.

El Shafei stao je ispred kamiona i počeo signalizirati vozaču. “Mahao sam mu i vikao: ‘Stani, djevojčica je ispod kamiona’. Mislio sam da poseže za mobitelom, činilo se tada da se radi o nesretnom slučaju. Ali, onda sam vidio da je podigao pištolj i shvatio sam da nešto ne valja. Policija je počela pucati”, ispričao je El Shafrei za NBC News.

Prisjetio se užasnog trenutka kada su svi u panici počeli trčati, a policajci su mu dovikivali da se makne s puta. “Nisam se mogao pomaknuti. Smrznuo sam se”, priča. Naglasio je da mu je pomisao da bi se te večeri moglo dogoditi nešto strašno prošla kroz glavu kada je stigao na promenadu. “Pet minuta prije napada, mislio sam si da bi netko lud mogao nešto napraviti”, dodao je.

“Navikao sam na ovakve događaje na Bliskom istoku, ali nikada nisam bio u njihovoj blizini. Rekao sam svojim prijateljima da više ne možemo ići u Europu da pobjegnemo od Bliskog istoka. Sada se Bliski istok može dogoditi bilo gdje”, zaključio je.

Komentiraj

FOTO:EPA/OLIVIER ANRIGO
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.