Ekstremistička skupina Islamska država (IS) objavila je u četvrtak novu video snimku u kojoj prijeti novim napadima u Francuskoj, kao i napadom na Bijelu kuću u Washingtonu.

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, IS se hvali nedavnim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba, te prijeti napadom na Bijelu kuću. “Dići ćemo je u zrak, kako što smo digli u zrak idole u našoj zemlji”, rekao je jedan od maskiranih militanata na snimci. Militanti također prijete novim napadima “na francuske spomenike”.

 

  • Snimka je objavljena dan nakon što je IS objavio snimku s prizorima iz New Yorka kojom se sugeriraju napadi na taj američki grad.

 

Direktor FBI-ja James Comey rekao je u četvrtak da zasad nema “vjerodostojne” prijetnje napadom u SAD-u “u stilu” napada na Pariz.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby kazao je da se trenutno procjenjuje “autentičnost” tog video materijala. “Svi mi u vladi Sjedinjenih Država ozbiljno shvaćamo takve prijetnje”, rekao je Kirby.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.