Džihadistička skupina Islamska država (IS) preuzela je u petak odgovornost za napad tijekom noći na rusku vojnu bazu u Čečeniji u kojoj je poginulo šest ruskih vojnika, objavio je američki centar za praćenje džihadističkih internetskih stranica SITE.

SITE, prenoseći priopćenje IS-a, piše da je šest napadača “uspjelo zauzeti vojnu bazu Ruske nacionalne garde” na sjeverozapadu te nestabilne kavkaske republike i “nakon višesatne borbe uz pomoć lakog oružja ubiti najmanje šest vojnika” prije nego su i sami bili ubijeni.

Ruske vlasti su nešto ranije bile izvijestile o istom broju žrtava, nakon napada koji se u noći na petak dogodio blizu grada Naurske.

Oružani sukobi i napadi na vlasti i na redarstvene snage sve su rjeđi u Čečeniji, ali su i dalje dosta česti u Dagestanu, malenoj susjednoj republici na ruskom Kavkazu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.