Islamska država u Siriji emitirala je u četvrtak video snimku koja prikazuje dva muškarca, koje predstavlja kao turske vojnike, koji su živi spaljeni, u vrijeme kad se turske snage bore protiv IS-a uz cijenu teških gubitaka.

Snimka prikazuje dva muškarca u uniformama, zatvorena u kavezu, odakle ih izvlače te vežu i žive spaljuju.

U 19-minutnoj snimci krvnik koji uglavnom govori turski jezik napada turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kojemu predbacuje da je otvorio tursku zračnu bazu Incirlik međunarodnoj koaliciji protiv džihadista koju predvodi SAD, te poziva na “sijanje razaranja” u Turskoj.

Do objave video snimke dolazi dok Turska, u kojoj je IS ove godine izvršio više napada, pokušava osvojiti Al-Bab, uporište džihadista na sjeveru Sirije.

U srijedu je ondje ubijeno 16 turskih vojnika što je najviša brojka koju je zabilježila Ankara u jednom danu otkad je krajem kolovoza krenula njezina vojna intervencija na sjeveru Sirije.

Komentiraj

FOTO:Screenshot
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.