Dvadeset afganistanskih migranata poginulo je, a 10 je ozlijeđeno u nedjelju navečer u Iranu u sudaru minibusa i kamiona na cesti između Teherana i Qoma, izvijestila je u nedjelju iranska državna televizija.

Ta nesreća se dogodila dok u Iran masovno stižu brojni Afganistanci koji bježe od nesigurnosti u domovini.

“Nažalost, zbog nesigurnosti u nekoliko regija Afganistana, nazočimo sve većem priljevu afganistanskih migranata”, rekao je guverner pokrajine Sistan-Balučistan koja graniči s Afganistanom.

Sve pokrajine zemlje moraju se pripremiti na val afganistanskih migranata koji stižu s cijelim obiteljima, rekao je taj dužnosnik, prenose mediji u nedjelju.

Mediji prenose da brojni Afganistanci prelaze preko Irana na putu do Turske i kasnije Europe. U Iranu se već nalazi oko 2 milijuna izbjeglica i radnika iz Afganistana, od kojih je polovica bez dokumenata, prenose mediji.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.