Iranski ministar vanjskih poslova osudio je napad osamnaestogodišnjeg njemačko-iranskog državljanina u petak u trgovačkom centru u Muenchenu u kojemu je devet ljudi poginulo a šestnaest je ranjeno.

Iran “osuđuje” taj čin i “izražava solidarnost s njemačkim narodom i vladom”, rekao je Bahram Ghassemi, glasnogovornik iranske diplomacije a prenose agencije Irna i Isna.

Ghassemi je osudio “ubojstvo nedužnih koji se nisu mogli braniti” i rekao da “nema drugog izbora do posvemašnje i bespoštedne borbe” s terorizmom.

Pokolj u Muenchenu se dogodio samo četiri dana pošto je sedamanestogodišnji azilant, navodno pripadnik džihadističke organizacije Islamske države (IS)  u ponedjeljak sjekirom napao putnike u vlaku u Wuerzburgu, također u Bavarskoj. Taj je napad potresao Njemačku.

Njemačka policija je priopćila da još ne može utvrditi je li napad u Muenchenu terorizam ili bezumni čin.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.