Iransko veleposlanstvo u Zagrebu priopćenjem je osudilo ubojstvo Tomislava Salopeka i izrazilo sućut njegovoj obitelji, hrvatskoj vladi i svim hrvatskim građanima.

  • “Iran osuđuje neljudska pogubljenja nevinih stranih državljana”, kaže se u priopćenju.

 

“Višekratno je potrebno naglasiti da je takvo ponašanje i općenito terorizam i ekstremizam, nemaju ništa zajedničko s islamom i jedan od ciljeva ekstremističkih i terorističkih grupa i jest iskriviti miroljubivu poruku islama”, naglašava se.

U iranskom priopćenju nalazi se i citat iz Kurana: “ako netko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako netko bude uzrok da se nečiji život sačuva, kao da je svim ljudima život sačuvao”.

Teroristi egipatskog ogranka Islamske države objavili su 12. kolovoza da su brutalno pogubili Tomislava Salopeka.

Hrvatske i egipatske vlasti to još nisu formalno potvrdile, ali je premijer Zoran Milanović na tiskovnoj konferenciji istog dana rekao da strahuje da se to dogodilo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.