Iračka vlada objavila je da istražuje videosnimku koja navodno prikazuje vojnike koji ubijaju militante Islamske države ulovljene u Mosulu, prenosi u četvrtak BBC.

Na snimci muškarci u uniformama bacaju nenaoružanog čovjeka sa stijene i zatim pucaju u njegovo nepokretno tijelo.

Glasnogovornik iračkog ministarstva unutarnjih poslova rekao je da će oni koji su odgovorni za taj čin odgovarati ako se pokaže da je snimka autentična.

Skupine za ljudska prava naglasile su da su primile nekoliko svjedočanstava o mučenjima i egzekucijama u Mosulu, piše BBC.

Irački premijer u ponedjeljak je objavio pobjedu u Mosulu nakon borbe duge 9 mjeseci poslije koje su ostale ruševine, tisuće mrtvih civila i 920 tisuća izbjeglica.

Vojska i dalje čisti dijelove Starog grada u kojem se, prema zapovjednicima koalicije pod vodstvom SAD-a, nalazi još par stotina militanata.

Komentiraj

FOTO:EPA/AHMED JALIL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.