IPAK REAGIRALA Theresa May ne slaže se s Trumpovim ukazom

0
1
epa05754983 US President Donald J. Trump greets British Prime Minister Theresa May as she arrives at the White House in Washington, DC, USA, 27 January 2017. Prime Minister May is the first foreign head of state to meet with President Trump at the White House. EPA/SHAWN THEW

Britanska premijerka Theresa May protivi se uredbi američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom brani ulazak u SAD izbjeglicama i državljanima sedam muslimanskih zemalja. May navodi kako će se žaliti Washingtonu, jer zabrana utječe i na Britance, prenosi BBC.

May je žestoko kritizirana jer je odbila osuditi potez Donalda Trumpa. Umjesto osude, rekla je kako je na SAD-u da stvara vlastite politike. Škotska premijerka Nicola Sturgeon kazala je kako je May trebala ranije kritizirati ukaz Trumpa.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je potpisao uredbu kojom je zaustavio cijeli program prihvata izbjeglica, te uveo 90-dnevnu zabranu ulaska u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

May je u petak bila u posjetu SAD-u, nakon čega je otišla u Tursku, a nakon povratka u Britaniju, u priopćenju je objasnila svoj stav. “Imigracijska politika stvar je Vlade SAD-a, baš kao što je imigracijska politika naše zemlje u rukama naše Vlade”, rekao je glasnogovornik Downing Streeta. “Ali, ne slažemo se s pristupom, i mi sigurno nećemo zauzeti takav pristup”, dodao je.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here