‘GRAĐANI KOJI GLASAJU ZA SDP nezadovoljni su činjenicom da SDP nema svog kandidata i ne želi podržati kandidata konkurentske stranke. HNS je u ovom trenutku konkurentska stranka SDP-u koja koketira i sa suradnjom s HDZ-om i neki članovi SDP-a odlučili su u takvoj situaciji glasati za mene’

Prije četiri godine Sandra Švaljek se na lokalnim izborima kandidirala kao zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, a četiri godine kasnije pokušava prekinuti 17 godina dugu vladavinu aktualnog gradonačelnika. U međuvremenu je Švaljek dok je Bandić bio u pritvoru kratko bila vršiteljica dužnosti gradonačelnice i upravo taj period izdvaja kao razlog da joj građani Zagreba ukažu povjerenje i da u iduće četiri godine vodi glavni grad Hrvatske. Švaljek tvrdi da je u tih nekoliko mjeseci pokrenula niz projekata te da je promijenila način upravljanja gradom, zbog čega je i došlo do razlaza između nje i Bandića. Iako u kampanji tvrdi da je jedina prava nezavisna kandidatkinja, iza njene kandidature stoje HSLS i Darinko Kosor. Međutim, Švaljek tvrdi da je to tek načelna podrška i da je podršku tih stranaka prihvatila tek nakon što su oni pristali na uvjet da nakon izbora nitko iz te stranke neće moći zahtijevati mjesto u izvršnoj vlasti grada. U razgovoru za Nacional Švaljek je komentirala i aktualnu političku situaciju u državi te otkrila da na lokalnim izborima ozbiljno računa na glasove birača SDP-a koji su, po njenim riječima, razočarani što njihova stranka nema svojeg kandidata i ne žele podržati Anku Mrak Taritaš.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakLiberal Moon proglasio pobjedu na izborima u Južnoj Koreji
Sljedeći članakBJELOVAR Teška prometna nesreća, pet osoba poginulo, dvije teško ozlijeđene
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.