BIVŠI ZAPOVJEDNIK SPECIJALNIH POSTROJBI američke vojske u Južnoj Koreji u ekskluzivnom razgovoru za Nacional govori o stanju na Korejskom poluotoku, Trumpovoj vojnoj politici te otkriva zašto smatra da je Putin najveća prijetnja svjetskoj stabilnosti

Nakon što je 28. srpnja testirala balistički projektil koji može doći do Los Angelesa, Sjeverna Koreja još jednom se pokazala kao najveća prijetnja za svjetsku stabilnost. Iako je čudno da država čije je gospodarstvo 50 puta slabije od gospodarstva susjedne Južne Koreje, predstavlja toliku prijetnju za svjetski mir, diktatura Kim Jong-una zaokupila je pažnju gotovo svih svjetskih političara koji pokušavaju pronaći mirno rješenje prije nego što sjevernokorejski vođa odluči aktivirati svoje opasno naoružanje. Koliko su u Sjevernoj Koreji ozbiljni u svojoj namjeri, pokazuje i izjava ministra vanjskih poslova koji je zaprijetio da će preventivno uništiti sve neprijatelje koji pokušaju ugroziti režim Kim Jong-una.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL I PRIVATNA ARHIVA RONALDA S. MANGUMA
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.