‘OSOBNO POZIVAM GOSPODINA ĐIKIĆA DA SE VRATI u Hrvatsku.  Znanstvenici tog formata i ugleda potrebni su našoj državi. Iznimno ga cijenim i ne vidim zašto slično ne bi mogao postupiti i premijer Plenković’

Nikola Grmoja, potpredsjednik Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru i jedan od najvažnijih ljudi u hijerarhiji tog pokreta koji je prerastao u stranku, definitivno je odlučio krenuti u utrku za župana Dubrovačko-neretvanske županije, a u velikom intervjuu za Nacional otkriva zašto misli da može pobijediti HDZ-ova Nikolu Dobroslavića i kako će općenito lokalni izbori utjecati na zaoštravanje tenzija između Mosta i HDZ-a. Prvi put u Nacionalu Grmoja iznosi i ime Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba, a otkriva i da će Most napasti HDZ jakim kandidatima i u Zadru, koji slovi kao HDZ-ova utvrda. Grmoja je pojasnio i što će se dalje događati sa slučajem ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, koliko su realne priče o preslagivanju Vlade, odnosno dogovoru HDZ-a i HNS-a, te koje interesne skupine i s kojim ciljem podržavaju takav dogovor. Grmoja je komentirao i najnovije događaje oko onog drugog, nogometnog HNS-a, zbog kojih je Most zatražio ostavku cjelokupnog vodstva.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPOTICAJ RODITELJIMA: Kina razmatra uvođenje subvencija za rođenje drugog djeteta
Sljedeći članakDORH provodi izvide protiv Marina Pucara, novog predsjednika Uprave Podravke
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.