Sassja je nova zvijezda hip hopa u regiji koja je svojim pitkim, ali društveno angažiranim pjesmama i debi albumom ‘Taktički praktično’ osvojila publiku. Ovih dana predstavila je novi singl ‘Ništa’ i prije nastupa u Zagrebu razgovarala za Nacional

Magistrica farmacije iz Tuzle, 28-godišnja Sanela Halilović, prije šest godina na internet je stavila neke svoje pokušaje repanja kao jedna od prvih BiH MC-a i ostala iznenađena kada je shvatila da su pogledani više desetaka tisuća puta. Nekoliko godina kasnije diskografska kuća Menart ponudila joj je ugovor za album te je 2014. za njih objavila ‘’Taktički praktično’’ s kojim je u manje od godinu dana osvojila regiju. Godine 2015. nominirana je i za MTV Best Adria Act, dok su njezini spotovi za singlove ‘’Clash’’ i ‘’Etikete’’, na kojem gostuje Mirela Priselac – Remi iz grupe Elemental, na YouTubeu pogledani svaki skoro po dva milijuna puta. Specifičnim hip hopom, ispunjenim zvukovima reggaea, duba i dancehalla, zarazila se zahvaljujući radioemisiji i glazbenom kolektivu FM JAM iz Tuzle, koji neki smatraju i glazbenim pokretom, a koji je izvršio ogroman utjecaj na širenje hip hop kulture u Bosni i Hercegovini. Svojom jednostavnošću, ali i sjajnim nastupima te vrlo promišljenim društveno angažiranim tekstovima, Sanela Halilović, danas poznatija kao Sassja, jedna je od najtraženijih novih hip hop zvijezda u regiji. Ovih dana predstavila je novi singl i spot za pjesmu ‘’Ništa’’ kojim najavljuje drugi album, a u razgovoru za Nacional Sassja je ispričala zašto je ostala zatečena svojim uspjehom i popularnošću, koliko njoj a koliko Tuzli znači glazbeni kolektiv FM JAM, kakav je život danas u Tuzli, kako komentira nedavno održan referendum u Republici Srpskoj, zašto se najviše boji rata i zašto joj nije važno odakle je tko i koje je nacionalnosti.

NACIONAL: Vaš novi singl dosta je drugačiji od pjesama koje se nalaze na vašem debi albumu ‘’Taktički praktično’’. Je li to svojevrsni putokaz za novi album i naznaka zaokreta u vašem dosadašnjem stilu?

Jedna pjesma nije putokaz, ali je činjenica da će album biti drugačiji. I dalje se čuje da sam to ja. Nisam se baš previše pomakla od prošlog albuma, ali je ipak drugačije. Naime, pjesme na prvom albumu su napravljene davno. Recimo, ‘’Jemen’’ je singl koji sam napravila još 2010. U međuvremenu sam svašta naučila, a i mijenjaš se vremenom kao osoba. Drugačije su i teme. Govorim puno o pojavama u društvu koje primjećujem, na neki svoj način koji sam već pokazala na albumu ‘’Taktički praktično’’. Drugačije to opisujem nego što bi netko drugi to opisivao, a i zvuk je za nijansu drugačiji. ‘’Ništa’’ je ta neka ljubavna pjesma koja je prvi singl, ali nije putokaz. Sljedeći će singl već biti priča za sebe. Tek kada objavim novi album, ljudi će shvatiti kakvu sam priču htjela ispričati…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakBagdad: Odgovornost za napad preuzeo IS, 41 osoba poginula
Sljedeći članakPoljska ekshumira žrtve zrakoplovne nesreće iz 2000. radi analize
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.