Pjevačica grupe Elemental za Nacional govori o suradnji s HDS-om, novoj glazbenoj nagradi Cesarica, razlozima društvenog aktivizma i zalaganju za pravilnu provedbu kurikularne reforme

Nakon što su početkom 2016. rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, slaveći 18 godina karijere, ali i izlazak novog, sedmog studijskog albuma ‘’Tijelo’’, nominiranog i za Album godine, grupa Elemental ponovo je u centru pažnje. Kako zbog svojih pjesama, tako i zbog aktivizma svoje pjevačice Mirele Priselac – Remi. Remi je prokomentirala novopokrenutu glazbenu nagradu za hit godine Cesaricu, na čijem popisu 40 najvećih hrvatskih hitova nije bilo pjesama grupe Elemental, svoj aktivizam i važnost kurikularne reforme, problem s formatiranim radiostanicama u Hrvatskoj, kao i pokretanje vlastite diskografske kuće.

NACIONAL: Nedavno je proglašeno 12 finalista novopokrenute nagrade Cesarica za hit godine. Kako to da se Elemental nije našao među 40 konkurenata za hit godine, iako ste objavili izuzetno hvaljeni album ‘’Tijelo’’ s kojeg je nekoliko prilično velikih hitova u 2016.?

Iskreno, nemam pojma o čemu se radi. Nisam to uopće pratila. Tek sam neki dan vidjela kojih 12 pjesama se našlo u finalu. To je nagrada za hit zabavne muzike, a Elemental baš i nije u toj kategoriji…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Pucnjava u američkom noćnom klubu, velik broj ranjenih
Sljedeći članakVIDEO: Jedrilica potpuno izgorjela u marini u Kaštelima
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.