Talijanska policija je uhitila tuniškog državljanina, pripadnika islamske terorističke skupine koji je bio među migrantima što su prošlog mjeseca spašeni na moru i odmah ga vratila kući, piše u nedjelju list La Repubblica.

Bar Nasr Mehdi (38) je spašen na Sredozemnome moru 4. listopada u akciji pomorskih snaga zajedno s još dvjesto osoba i prevezen na talijanski otok Lampedusu.

Nakon uzimanja otisaka vlasti su otkrile da se lažno predstavio i da je 2008. bio uhićen u Italiji, osuđen na sedam godina zatvora zbog terorizma i protjeran sa zabranom povratka u zemlju nakon odsluženja kazne.

“Vijest se držala u tajnosti kako se ne bi dizala uzbuna”, piše list.

“Ovo potvrđuje bojazan da teroristi ulaze u Europu u čamcima zajedno s očajnicima koji dolaze sa sjevernoafričke obale”, ističe La Repubblica.

U priopćenju objavljenom 8. listopada policija u Agrigentu, na Siciliji, izvijestila je da je Mehdi uhićen zajedno s trojicom Tunišana kojima je nešto ranije određen izgon i zabrana povratka u Italiju, ali nije rekla ništa o njihovoj povezanosti s terorizmom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.