Ovog tjedna na HTV-u, u emisiji “Nedjeljom u dva” gostovala je zastupnica MOST-a, Ines Strenja Linić.

Tijekom razgovora o aktualnoj sitaciji formiranja vlasti i o pregovorima, kazala je kako ćemo već u utorak imati novog mandatara.

‘Nikakve podjele, nikakvih imena u pregovorima s koalicijama nije bilo. Most je ostao dosljedan. Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još ranije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene’, izjavila je Strenja Linić.

Njena izjava ‘Kao što smo SDP-u ostavili otvorena vrata, sada su ta vrata otvorena i trećoj strani’, kontradiktorna je s onim što je čelnik MOST-a Božo Petrov jasno rekao u subotu navečera to je da se pregovori sada nastavljaju samo s koalicijom Hrvatska raste.

Na upit da komentira rad vlade Zorana Milanovića, rekla je da o tome može govoriti tek kada počne zajednička suradnja. “Karamarko mora opravdati zašto nije potpisao ono što je rekao”. “Mislim da je ova vlada mogla bolje, ali ne mislim da je odvela zemlju u propast”, kazala je Strenja Linić.

Komentiraj