Norveška je sedmi put na vrhu popisa zemalja po indeksu blagostanja, a Hrvatska je ove godine zauzela 53. mjesto, objavio je britanski institut Legatum koji od 2009. sastavlja globalni indeks blagostanja.

 Legatum rangira 142 zemlje na osnovi osam kriterija, a to su: ekonomija, poduzetništvo i poslovne prilike, upravljanje, obrazovanje, zdravlje, sigurnost, osobna sloboda i društveni kapital.
 Na drugom mjestu je treću godinu zaredom Švicarska, a treća je Danska koja je skočila za jedno mjesto u usporedbi s prošlom godinom.
 Hrvatska je u odnosu na prošlu godinu pala za tri mjesta. Najbolje je plasirana u području zdravlja, gdje se nalazi na 39. mjestu, a najgore u području društvenog kapitala gdje je 120.  U području gospodarstva je 64., a poduzetništva i poslovnih prilika 51.
 Kategorija društvenog kapitala među ostalim uključuje doniranje novca u dobrotvorne svrhe, pomaganje strancima i volontiranje.
 Od susjednih država, Slovenija je zauzela 25. mjesto, Italija 37., Mađarska 45.,  Crna Gora je na 60. mjestu, Srbija 73., a BiH 86.
 Prema institutu Legatum, u prvih deset država po Indeksu blagostanja su nakon Norveške, Švicarske i Danske redom Novi Zeland, Švedska, Kanada, Australija, Nizozemska, Finska i Irska.
 Na dnu su Haiti, Afganistan i Srednjoafrička Republika.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.