Dan nakon incidenta na Ugljanu gdje je nepoznati počinitelj razbio prozor u vili u kojoj je ljetovao Ivan Rakitić stižu brojne reakcije. Ministar turizma, Anton Kliman zatražio je hitnu istragu incidenta koji je donio negativnu rekalmu Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, pišu Sportske Novosti.

“Sramota je da pojedinci nanose ovakvu štetu ugledu naše zemlje pa očekujem da će ih se strogo sankcionirati. Kao ministar se ispričavam Ivanu Rakitiću i njegovoj obitelji zbog nemilog događaja”, kazao je Kliman.

O cijelom slučaju također su se oglasili i bivši hajdukovci i bivši hrvatski reprezentativci Ivica Mornar i Ardian Kozniku.

“To je žalosno i tužno, da ne upotrijebim neku težu riječ. Stvarno mi je neshvatljiv napad na jednog takvog pravog momka, ma neshvatljivo mi je na bilo koga. Ako se ne možeš na miru odmarati u zemlji svojih predaka, onda je to strašno. Rođen je u Švicarskoj, oženio je Španjolku, a Hrvatsku voli iznad svega. To je odraz društva u kojem živimo, evo slušam komentare na kavi, ljudi su razočarani. Ne znam što je potrebno da nekoga ponuka na nešto tako. Neće to djelovati na njega, on je jak”, izjasnio se Mornar.

“Frapiran sam i šokiran onim što se dogodilo. Ne znam jesu li napadači to napravili svjesno ili nesvjesno, jesu li znali čiju kuću napadaju. Zgrožen sam stvarno, osuđujem takav napad. Osudio bih i da se radi o bilo kome drugome, a pogotovo našem reprezentativcu koji je predstavlja našu državu. Žao mi je Rakitića, njegove supruge i djece što su morali proći takav stres. Ne znam kakav čovjek mora biti da bi napravio nešto takvo. Ne daj Bože da se dogodi nekome nešto slično. Nadam se da će počinitelji biti uhvaćeni”, izjavio je Kozniku.

Komentiraj