HRVATSKI PODUZETNIK ZVONKO STOJEVIĆ već dvije godine vodi pravni spor protiv Ine jer želi dokazati da su godinama blokirali njegovo ulaganje u dubrovački hotel Belvedere te su ga na kraju izgurali, prodavši nekretninu protupravno na dražbi

Investitor hrvatskog podrijetla Zvonko Stojević investirao je 2001. u jedan od zasigurno najljepših pogleda na svijetu – onaj koji se iz Hotela Belvedere pruža na zidine grada Dubrovnika. No zbog tog pogleda već je 15 godina u ratu s Inom, koja drži trećinu dionica društva Belvedere, a koju optužuje da je blokirala njegov projekt kako bi ga u konačnici na prevaru (protupravno) prepustila ruskom poduzetniku Viktoru Vekselbergu, jednom od moćnijih ruskih tajkuna i bliskom prijatelju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Da stvar bude zanimljivija, Stojević je kolekcionar, ali se obogatio u Rusiji – najprije na poslovima s aluminijem, zbog čega su ga dugo nazivali i “kraljem aluminija”, a onda ušavši u agrarni biznis. Danas posluje u Austriji i Velikoj Britaniji.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakGENERALSKI ZBOR: O uhićenjima u Orašju, zaključke upućuje državnome vrhu
Sljedeći članakKALIFORNIJA Za legalizaciju marihuane glasalo 55 posto birača
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.