Davor Ivo Stier sinoć je nakon glasanja u HDZ prokomentirao unutarstranačke izbore te skorašnje parlamentarne izbore. Danas se održava predsjedništvo HDZ-a, na kojem će se peglati taktika.

“Teme predsjedništva HDZ-a su pripreme za izbore 11. rujna, pripreme da HDZ pobijedi i da može formirati parlamentarnu većinu. U HDZ-u ima mjesta za sve članove , no u ovlasti je predsjednika je predložiti tim ljudi s kojima želi raditi. Nadležna tijela će donijeti sve te odluke”, rekao je Ivo Stier zaHRT.

Na pitanje novinara ima li mjesta za HRAST i BUZ u koaliciji, Stier nije dao konkretan odgovor već je rekao kako će se “napraviti analiza”HDZ je središnja snaga razvoja Hrvatske na platformi moderne demokršćanske, narodnjačke stranke i upravo na toj platformi želimo ići na izbore i biti otvoreni za suradnju s partnerima kako bi imali i parlamentarnu većinu. Otvoreni smo i za suradnju s Mostom i očekujemo razgovore s njima nakon izbora”.

Na pitanje ima li mjesta na listama za predstojeće izbore za donedavnog predsjednika Tomislava Karamarka, Stier je rekao da može iznijeti svoje osobno mišljenje.

“Treba respektirati instituciju bivšeg predsjednika, ali i imati na umu – bivši su bivši”, odgovorio je Stier.

Komentiraj

FOTO:: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.