Turski vojnici uhitili su 23 navodna džihadista iz takozvane Islamske države (IS) i uz njih dvadeset i jedno dijete u pokušaju ilegalnog prelaska sirijsko-turske granice, objavila je u nedjelju vojska.

Osumnjičeni, čija  nacionalnost nije objavljena, privedeni su u subotu u pokušaju ulaska u Tursku iz Sirije preko okruga Elbeyli u jugoistočnoj pokrajini Kilis.

“Uhićene su 23 osobe koje se sumnjiči za pripadnost terorističkoj skupini Daesh (arapski akronomim za IS), zajedno s 21 djetetom”, objavila je vojska.
Tursku su njezini zapadni saveznici pozvali da pojača napore kako bi zaustavila val džihadista koji prelaze granicu iz Sirije.
Posljednjih je mjeseci Turska bila pogođena nizom krvavih terorističkih napada pripisanih IS-u pa je vojska intenzivirala napore u cilju jačanja sigurnosti na svojim granicama, što je rezultiralo gotovo svakodnevnim uhićenjima džihadista IS-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.