Slovenska policija u ponedjeljak ujutro je na području općine Osilnica na jugozapadu zemlje zatekla 13 stranih državljana, navodno Sirijaca.

Slovenska policija objavila je da još utvrđuje njihov identitet i mjesto gdje su ilegalno prešli granicu i ušli u Sloveniju, a više će informacija objaviti nakon završetka postupka.
Osilnica je mala općina  koja graniči s općinom Čabar u Primorsko-goranskoj županiji. U blizini je i malogranični prijelaz Zamost-Osilnica, gdje je slovenska vojska lani u jeku migracijske krize postavila žičan ogradu, kao i na pedesetak lokacija u još dvadesetak općina.
Nakon dugog zatišja zbog proljetnog prekida balkanske migrantske rute, slovenska policija zadnjih je mjeseci zabilježila opet nekoliko pojedinačnih prijelaza ilegalnih migranata u manjim skupinama uz  nekoliko graničnih prijelaza s Hrvatskom, ali ne u broju koji bi bio zabrinjavajući.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.