Ladislav Ilčić dao ostavku na mjesto savjetnika ministra vanjskih poslova. Razlog je, kako je kazao, to što se želi kandidirati na lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina.

“Dao sam zahtjev za ostavku, zahvaljujem se gospodinu Stieru, ali moram moći nastupati javno kao predsjednik stranke”, kazao je savjetnik ministra vanjskih poslova i predsjednik stranke HRAST.

Kako piše Dnevnik.hr, Ilčić je na konferenciji za novinare najavio da će se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina. Također je kazao i kako očekuje da će ući u drugi krug, a vjeruje da će i pobijediti na tim izborima.

Tvrdi kako je povod za nastup na lokalnim izborima bilo nezadovoljstvo HDZ-ovim kandidatom u Varaždinu kojeg “ne može i ne želi podržati”.

“Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života”, rekao je Ilčić time aludirajući na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

Ilčić je naveo da se odrekao savjetničkog mjesta u Vladi i honorara od 10 tisuća kuna mjesečno, a što je mogao primati naredne četiri godine, prenosi N1.

“Odrekao sam se te dužnosti, želim se kandidirati, ne želim podržati HDZ-ovog kandidata”, kazao je.

Komentiraj