Tvrtka IKEA Centres pokrenula je projekt vrijedan 33 milijuna eura za gradnju prve faze kompleksa Designer Outlet Croatia koji će biti smješten pored robne kuće IKEA Zagreb.

U prvoj fazi projekta, Designer Outlet Croatia protezat će se na 15 000 m2 u 90 lokala prosječne površine 170 m², a očekuje se otvaranje više od 400 novih radnih mjesta.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj, u suradnji s IKEA Centres, upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta.

Lokale će zakupci moći spajati za potrebe većih dućana. Poseban šarm iskustvu kupovine u kompleksu Designer Outlet Croatia dat će arhitektura inspirirana stilskim elementima kuća Slavonije, Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagreba te sjeverozapadne Hrvatske. Jedinstveno iskustvo kupovine zaokružit će blizina robne kuće IKEA Zagreb u kojoj posjetitelji mogu pronaći inspiraciju i proizvode za uređenje doma.

„Raduje nas suradnja s tvrtkom ROS Retail Outlet Shopping, iskusnim europskim operaterom inovativnih outlet koncepata kupovine. Ovom suradnjom želimo lokalnom stanovništvu, ali i turistima te putnicima u tranzitu ponuditi mjesto za odmor te jedinstveno iskustvo outlet kupovine nadomak Zagreba po cijenama sniženim i do 70%. Očekujemo bogat asortiman modnih, sportskih i dječjih brendova, a zainteresirani zakupci mogu već sada kontaktirati ROS Retail Outlet Shopping“, naglasio je Branko Mihajlov, voditelj projekta i upravitelj tvrtke Designer Outlet Croatia.

“Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj te se događa u zbilja pozitivnim uvjetima – jako smo zadovoljni što ovim projektom možemo dodatno ojačati naš partnerski odnos s kompanijom IKEA Centres, s kojom već surađujemo na projektu Designer Outlet Algarve. Dobrobiti suradnje na razvoju projekta Designer Outlet Croatia bit će obostrane”, rekao je Thomas Reichenauer, izvršni direktor ROS Retail Outlet Shoppinga.

Investicija u Designer Outlet Croatia je zajednički pothvat tvrtki IKEA Centres i Mutschler Outlet Holding AG, čije je sjedište u Zürichu te koji s kompanijom IKEA Centres već ima partnersku suradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve. Mutschler Outlet Holding AG u vlasništvu ima i nekoliko outleta u Njemačkoj kojima upravlja ROS Retail Outlet Shopping.

Gradnja Designer Outlet Croatia kompleksa započet će tijekom 2017. godine, a otvorenje je predviđeno za 2018. godinu. Nakon ostvarenja prve faze projekta planirana je i druga faza nakon koje će se kompleks protezati na 25 000 m2 uz dodatnih 60 lokala premium brendova. Vrijednost investicije po dovršetku druge faze projekta iznosit će 54 milijuna eura. Planirana je i gradnja hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske stanice i dva lanca brze hrane nakon čega će ukupna vrijednost investicije iznositi 88 milijuna eura.

Projektom Designer Outlet Croatia ulaganja tvrtke IKEA u Hrvatskoj rastu na 188 milijuna eura.

Više o projektu i prednostima zakupa lokala u najvećem hrvatskom outlet kompleksu saznajte na www.designeroutletcroatia.com.

Komentiraj