Mladi nogometaši sisačke Segeste kasno sinoć vratili su se u Hrvatsku s nogometnog turnira Šest nacija u Sjevernoj Koreji.

U zagrebačkoj zračnoj luci dočekalo ih je stotinjak članova obitelji, predstavnika kluba i navijača. Na jednotjednom putovanju u Pyongyangu bilo je 14 mladih nogometaša i osam članova pratnje, među kojima članovi stručnog vodstva kluba i nekoliko roditelja. Svi se osjećaju vrlo dobro, a na putu i tijekom boravka u Sjevernoj Koreji nije bilo nikakvih problema.

“Već od samog dolaska bili smo okruženi pažnjom, a domaćin je poduzeo sve mjere sigurnosti, tako da se ni u jednom trenutku nismo osjećali nesigurno. Svi smo bili impresioninirani boravkom u Koreji i nastupom na turniru. Vjerujem da će našim mladim nogometašima, koji su nastupili čak pred 50.000 gledalaca, turnir ostati u trajnom sjećanju”, rekao je trener uzrasta starijih pionira Davor Janković.

Inače, uz Segestu je na turniru nastupilo još osam ekipa iz Brazila, Uzbekistana, Kine, te Sjeverne i Južne Koreje. Budući da su sve ostale ekipe nastupile s uzrastom mlađih kadeta, sisačka je ekipa bila najmlađa na turniru, pa je među devet ekipa zauzela sedmo mjesto.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.