Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča, vijećnik IDS-a Fabrizio Picco fizički napad HDZ-ovca Dražena Prgića te ga počeo gušiti, IDS je danas u priopćenju zatražio da se javno ispriča i podnese ostavku na sve dužnosti.

“U svoje osobno i u ime cijele gradske podružnice IDS-a Poreč, najoštrije osuđujem nedopustivo ponašanje vijećnika Fabrizia Picca, koji je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča fizički nasrnuo na vijećnika HDZ-a Dražena Prgića.

Apsolutno se ograđujem od takvog ponašanja. Zgrožena sam sramotnim incidentom koji se sinoć dogodio, jer za IDS Poreč nasilje nema opravdanja.

Institucije poput Gradskog vijeća mjesto su nulte tolerancije na nasilje i apsolutno je nedopustivo bilo kakvo nasilno ponašanje. Jučerašnji čin usamljeni je incident koji nema nikakvo opravdano uporište te je odraz ponašanja kakvog u IDS-u ne poznajemo, a niti nemamo namjeru tolerirati.

U Poreču smo dosegnuli visoke civilizacijske vrijednosti i zajedno smo stvorili sredinu koja njeguje kulturu dijaloga, stoga, nećemo dopustiti da nitko to naruši.

Shodno tome, već jutros na izvanrednoj sjednici Predsjedništva IDS-a Poreč donijeli smo odluku o pokretanju postupka protiv vijećnika Fabrizia Picca. Također, zahtijevamo neopozive ostavke Fabrizia Picca na svim stranačkim funkcijama te na mjesto gradskog vijećnika, kao i njegovu javnu ispriku napadnutom vijećniku i cjelokupnoj javnosti”, stoji u priopćenju predsjednice porečkog IDS-a Sanje Oplanić.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.