NACIONAL OTKRIVA KAKO JE HRVATSKI TELEKOM transakcijom kupovine obveznica Deutsche Telekoma zapravo izvukao novac na štetu svojih dioničara i države, a njemačka je tvrtka, najveći dioničar HT-a, beskamatno kreditirana novcem bez troška

Hrvatski Telekom je kupovinom obveznica Deutsche Telekoma u iznosu od 125 milijuna eura, koje je kupio 26. prosinca prošle godine te dodatnih 150 milijuna eura komercijalnih zapisa, oštetio ne samo dioničare HT-a koji su ostali prikraćeni za svoju dividendu koja im je isplaćena u umanjenoj vrijednosti u odnosu na stvarnu zaradu, već i sam HT. Oštetio je i državu kojoj je plasiranjem novca u inozemstvo izbjegao platiti PDV, a išao je na ruku samo jednom – najvećem dioničaru – Deutsche Telekomu, koji drži 51 posto udjela u Hrvatskom Telekomu.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:NACIONAL I PIXSSEL
PODIJELI
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.