Hrvatska stranka prava (HSP) poručila je u četvrtak u priopćenju kako Hrvatska, iz sigurnosnih razloga, ne bi smjela primati imigranate, jer i prema strogom naputku Europska komisije obvezna primiti još 550 imigranata koji se već nalaze na području Europske unije.

HSP naglašava kako su ljudi koji bježe iz svojih domova mahom mladi te radno i ratno sposobni ljudi. “Zbog čega se nisu ostali boriti za svoju zemlju? S kojim ciljem dolaze u Hrvatsku i druge zemlje članice EU? Koliki je broj među njima radikalnih islamista koji su spremni u bilo kojem trenu počiniti teroristički napadaj, na to nam nitko ne daje odgovor”, stoji u priopćenju HSP-a.

 

  • Bez obzira na ove činjenice u Hrvatskoj ima, kako navodi HSP, više tisuća beskućnika koji ne mogu ni sanjati siguran smještaj, tri obroka dnevno i džeparac. “Ne bi li bilo daleko korisnije za hrvatsko društvo da se našim ljudima koji su bez krova nad glavom dadne takav smještaj, da ih se kvalificira ili dokvalificira i u konačnici ih se integrira u radno sposobne i korisne ljude”, poručuje HSP.

 

Podsjeća kako će i ove godine po tko zna koji put djeca s posebnim potrebama krenuti u školu bez svoji pratitelja vježbenika, jer u državnom proračunu nisu osigurana sredstva za njihovu naknadu dok “za imigrante mora biti”.

Također je, kako naglašava HSP, više stotina djece gladno s jednim obrokom dnevno koji redovito idu u školu gladna. “Ne bi li se novac namijenjen za imigrante mogao preusmjeriti za osiguranje obroka u školama za tu djecu”, poziva HSP te dodaje kako u konačnici moramo biti svjesni da će završetkom gradnje mađarskoga zida Hrvatska postati glavna ruta imigranata i da će nas pogoditi humanitarna kriza zbog navale imigranata na naše granice.

Hrvatska se od toga vala, smatra HSP, mora obraniti i ograditi upravo onako kako to Mađari rade – visokim žičanim zidom.

Komentiraj

FOTO:EPA/GEORGI LICOVSKI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.