U Drežnik Gradu u Općini Rakovica u nazočnosti predsjednika HSP AS i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša u petak navečer je osnovana rakovička podružnica stranke s 40 članova, što je 13. ogranak u Karlovačkoj županiji, a u pripremi je osnivanje podružnica u još četiri mjesta, jer, kako rečeno, stranka je nakon najnovijih uspjeha s Domovinskom koalicijom  u novom procvatu.

 U pripremi je osnivanje podružnica  u Slunju, Cetingradu, Josipdolu i Netretiću. Ljudi vide da je HSP AS stožerna pravaška stranka, jedina parlamentarna pravaška stranka, te da ostvaruje odlične rezultate pa ne čudi da je među našim simpatizerima probuđen veliki interes za djelovanjem kroz našu stranku, rekao je  politički tajnik stranke Željko Bokulić.

Gost osnivačke skupštine gradonačelnik Jure Katić (HDZ) poželio je rakovičkim pravašima uspjeh u radu, a predsjedniku  stranke Tepešu je s govornice poručio kako se nada da u Saboru neće dozvoliti ukidanje općina, jer da bi sredine poput Rakovice ili Saborskog bile u još goroj situaciji nego što jesu.  Kako je rekao, neće biti dobro ako ih pripoje  Gradu Slunju.

Tepeš mu je odgovorio da se slaže s njim, a da je moguće gašenje samo nekoliko općina koje zaista ne mogu samostalno živjeti, a da će se ići na racionalizaciju troškova po jedinicama lokalne samouprave.

“Neće biti gašenja županija, ni pola gradova, regionalizacije neće biti, jer smo imali povijesno loše iskustvo s regijama, to je politička smrt, a imamo pozitivna iskustva sa županijama. Ono što će se ukidati radi ušteda je velik broj agencija, rekao je.

Rad predsjednice u prošlih godinu dana ocijenio je ocjenom odličan, posebno zbog približavanja narodu, seljenju ureda u razne dijelove zemlje kao i zbog vanjskopolitičkog plana  tzv. “uspravnice Baltik-Jadran” Mi kao dio te osovine sjever-jug ili Baltik-Jadran možemo biti i stabilizirajući faktor za zemlje u okruženju, prema istoku. Sasvim je normalno da moramo imati suradnju sa susjedima, no podržavam okretanje prema novom geopolitičkom pravcu, a ne onom kao u bivšoj Jugoslaviji   Ljubljana-Zagreb-Beograd-Skoplje, rekao je Tepeš.

Kako je dodao, jedno su suradnja i dobri odnosi sa susjedima, a nešto sasvim drugo je zajednička politika i strateška suradnja, zajednički projekti, usaglašavanje stavova i zajedničko nastupanje i prema EU i prema Istoku.

Govoreći o ekonomskom prosperitetu rekao je da će aktivirati neiskorištenih 900.000 hektara poljoprivrednog zemljišta i stvoriti uvjete za 30- 50 tisuća radnih mjesta, ali da je zadaća staviti i hrvatskog radnika u središte hrvatskog društva, da svatko može živjeti od svojeg rada.

Cilj nam je da svaki radnik može živjeti od svojeg rada, a to se može postići ako se aktivira mrtvi kapital i ako se malo i srednje poduzetništvo porezno rastereti pa da se otvori puno novih radnih mjesta, da se vrati srednji sloj, rekao je Tepeš. Posebno je naglasio da se to odnosi i na poljoprivredna gospodarstva na sjeveru zemlje, na ribare i na firme s po nekoliko zaposlenih u malim hotelima ili apartmanima, jer bi im porezna i druga rasterećenja omogućila da ulažu u svoj posao,

Za predsjednika Podružnice Rakovica izabran je Željko Bićanić.

Željko Bokulić, politički tajnik stranke i predsjednik Županijske organizacije rekao da je to 13. podružnica, a budući da Karlovačka županija ima 22 lokalne samouprave,  to znači da imaju natpolovičnu pokrivenost u županiji. Uspjeh je jer imaju organizacije, s izuzetkom Josipdola, u svim sredinama gdje su djelovali prije raskola u stranci i otcjepljenja djela članstva u Hrvatsku konzervativnu stranku.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.