Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) smatra štetnom i neozbiljnom izjavu ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića kojom je, kako kažu, pokušao opravdati zatvaranje sisačke rafinerije tobožnjom potrebom tranzicije u postfosilno društvo, priopćeno je u četvrtak iz te stranke.

Izjavu je štetna jer “ministarska pozicija zahtjeva donošenje promišljenih i konkretnih odluka, a ne da služi generalnim, teoretskim i salonskim alimentiranjima”, stoji u priopćenju.

Nije prirodno da u sadašnjoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji državni dužnosnici daju javne izjave koje idu u prilog MOL-u, i to u tijeku međunarodne arbitraže, upozorava HSLS.

Pritom podsjeća na gospodarsko značenje rafinerije za Hrvatsku, Sisačko-moslavačku županiju i Grad Sisak, te naglašava da bi njenim zatvaranjem najviše izgubili radnici i kooperanti, a nepovratno bi se izgubilo domaće inženjersko znanje i usvojene tehnologije.

Dobrović zaboravlja da je ministar u Vladi, a ne ekološki aktivist, i da je dužan braniti nacionalne interese, posebice u energetskom sektoru kojeg je novim ustrojem Vlade dobio na upravljanje, poručuju iz HSLS-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.