– Kaotične scene na grčko-makedonskoj granici “izravan su rezultat” zatvaranja granica diljem Europe i kvota koje je uvela Austrija, objavio je u utorak Human Rights Watch (HRW).

Ta je izjava uslijedila dan nakon što su gnjevni migranti probili zaštitnu ogradu, a policajci suzavcem pokušali zaustaviti prosvjednike, u scenama koje jasno odražavaju rastuće napetosti na tranzitnim točkama za migrante koji se žele domoći boljeg života u Europi.
“Kaos i nasilje na grčko-makedonskoj granici izravan su rezultat diskriminatornog zatvaranja granica i kvota koje je jednostrano uvela Austrija”, priopćio je HRW.
Ograničenja za migrante na tzv. balkanskoj ruti, glavnom koridoru za izbjeglice i migrante na putu prema bogatim europskim zemljama, dovela su do čepova na granici između Grčke i susjedne Makedonije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.