Spreman sam za velike stvari u Riju, kazao je hrvatski boksač Hrvoje Sep koji je u 1. kolu poluteške kategorije (81 kg) na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada podijeljenom odlukom sudaca 2-1 (30-27, 27-30, 29-28).

“Egipćanin je prilično hrabar i dobar borac, a ja sam odboksao taktički savršeno. Ja i moj trener smo gledali njegove borbe, on je već dugo godina afrički doprvak u ovoj kategoriji i zna biti prilično nezgodan. Ja mu to, srećom, nisam dopustio. U 3. rundi sam vidio da je umora, počeo je promašivati, a ja sam imao još snage. Već nakon prve runde sam znao da sam bolji, ali je moj trener Pjetraj rekao da pojačam ritam, s obzirom da ne znamo kriterij suđenja. Bio je u pravu i stvarno ne znam kako je onaj jedan sudac dosudio pobjedu Egipćaninu i to s tri boda razlike”, kazao je Sepp. Argentinski i ekvadorski sudac su pobjedu dodijelili našem boksaču iz Vrbanje, dok je brazilski sudac borbu vidio poptuno suprotno, što je začudilo i trenera Leonarda Pjetraja.

“Ja stvarno ne znam koju je borbu taj sudac gledao jer Egipćanin nije bio bolji niti u jednoj rundi, a kamoli u meču. To su Olimpijske igre i takve stvari se događaju. U prvoj rundi je Hrvoje bio malo krut i zato sam mu rekao da pojača s napadima”, kazao je Pjetraj.

Sepa sada u osmini finala 10. kolovoza čeka pobjednik dvoboja između Brazilca Michela Borgesa i Kamerunca Hassana Ndama Njikama, a u očekivanom četvrtfinalu trebao bi se boriti protiv najboljeg borca ove kategorije, trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka (2011, 2013, 2015) Kubanca Julia Cesara la Cruza. Do sada su se borili tri puta i Sep je sva tri puta poražen.

“Ne zanima me ždrijeb, ja sam se spreman boriti protiv svakoga. Zdrav sam, maksimalno motiviran, toliko da se u Olimpijskom selu nastojim fokusirati isključivo i samo na boks”, kazao je Sep, koji je upisao prvu hrvatsku olimpijsku boksačku pobjedu od Marija Šivolije i Pekinga 2008., a tek drugu još od Stipe Drviša i Atlante 1996.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

“Filip je spreman i jedva čeka nastup. Iako je bilo predviđeno da ide na svečano otvorenje Igara, odlučili smo se da ostane u Selu. Previše bi vremena izgubio i bojim se da bi mu to poremetilo koncentraciju”, zaključio je Pjetraj.

Komentiraj