Hrvoje Domobran Knežević jučer je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke, 21-godišnje Josipe Božić, koju je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015. godine, u obiteljskoj kući u Modriču, usmrtio na brutalan način, javlja Antena Zadar.

23-godišnjak je u vrijeme izvršenja djela bio smanjene ubrojivosti u koje se sam doveo konzumacijom speeda, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Hrvoje Visković u obrazloženju presude. Istražni zatvor mu se ujedno i produljuje do pravomoćnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne, a u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude nalaže mu se i da plati troškove sudskog postupka u visini od 42.497 kuna, paušalni trošak od tri tisuće kuna te troškove odvjetničkih usluga odvjetniku koji ga je zastupao po službenoj dužnosti, sve pod prijetnjom ovrhe.

Podsjetimo, Knežević se te noći nadrogiran posvađao s djevojkom. Nasrnuo je na nju i zadao joj mnogobrojne ubode po tijelu kuhinjskim noževima i šilom. Najviše ozljeda zadao joj je na području vrata i glave te ubodnu ranu na lijevoj strani vrata zbog čega je djevojka iskrvarila na smrt.

Preliminarni nalaz kasnije je pokazao da je djevojka zadobila brojne ubode raznim predmetima, te da je kobni ubod bio “ubod u lijevu stranu vrata, čime je probijena karotidna vratna arterija”.

“Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak u noći 26/27. studenog 2015. u obiteljskoj kući u mjestu Modrič (općina Jasenice), nakon konzumacije opojne droge usmrtio svoju djevojku (1994) na način da je nakon verbalne prepirke fizički nasrnuo na nju te joj uporabom nekoliko predmeta zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu a ponajviše u predjelu vrata i glave kao i ubodnu ranu lijeve strane vrata pri čemu je došlo do razdora velike krvne žile na vratu sa posljedičnim iskrvarenjem uslijed čega je ona preminula”, stajalo je na stranicama DORH-a tada.

Sestra ubijene u izjavi za RTL tada je kazala kako je ubojica nazvao njihovu majku i rekao joj: “Ja sam je ubio”.

“Majka mu je rekla da zove hitnu i policiju, a on joj je odgovorio: Prekasno je”, dodala je u suzama. Otkrila je i kako se njezina sestra jako promijenila te da je sigurno “uzimala nešto”.

Komentiraj