Mobilna i fiksna mreža Hrvatskog telekoma (HT) te fiksni i mobilni pristup internetu u srijedu funkcioniraju bez problema, potvrdili su Hini iz HT-a, iz kojeg objašnjavaju da je uslijed jedne od nadogradnji sustava u utorak došlo do poteškoća u funkcioniranju mreže.

Telekomunikacijski promet u HT-ovim mrežama u utorak, 22. rujna bio je nekoliko sati prekinut, a normaliziran je oko 13 sati.

“U ovoj godini pokrenuli smo veliki investicijski ciklus koji uključuje iznimno velik broj nadogradnji i unapređenja funkcionalnosti sustava, a uslijed jedne takve nadogradnje došlo je do poteškoća u funkcioniranju mreže te će točan uzrok biti poznat nakon detaljne analize stručnjaka HT-a i partnera”, kažu u najvećoj telekom kompaniji u Hrvatskoj o razlozima jučerašnjeg prekida veza.

 

  • Poručuju i kako svakodnevno ulažu veliki trud u održavanje sigurnosti, kvalitete i pouzdanosti telekomunikacijske mreže, kao i da HT-ovi stručnjaci čine sve da se takve poteškoće više ne ponove.

 

Iz HT-a ponavljaju da im je žao zbog svih problema do kojih je došlo zbog poteškoća u mreži i još jednom se ispričavaju svim korisnicima te poručuju da su, svjesni važnosti telekomunikacija u svakodnevnom životu, učinili sve da poteškoće otklone što je prije moguće.

“Čim smo uočili prve naznake kvara u 2 sata u noći u utorak su zajedno stručnjaci HT-a i Ericssona počeli raditi na otklanjanju kvar uloživši maksimalni napor da omogućimo uobičajeno funkcioniranje telekomunikacijskog prometa”, kažu iz HT-a.

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.