U Hrvatskom saboru se u petak očekuje rasprava o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je u srijedu odbilo skinuti imunitet zastupniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću kojeg je privatni tužitelj, akademik Vlatko Silobrčić tužio zbog kaznenog djela klevete.

Kako je riječ o privatnom tužitelju, MIP je odbio prijedlog da se zastupniku Sinčiću skine imunitet, a isto je postupio i u slučaju Darinka Dumbovića, zastupnika Reformista, kojega su zbog klevete tužili, također, privatni tužitelji.

Sabor će raspraviti i zahtjev HDZ-ova Darka Milinovića, koji je u svibnju izabran za župana Ličko-senjske županije, da mu se mandat stavi u mirovanje, jer je funkcija župana nespojiva sa zastupničkom, te prijedlogu da ga u saborskim klupama zamjeni Marijan Kustić.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Mladen VOLARIÆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.