Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach u lipnju ove godine posjetit će Hrvatsku, objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Bach će 9. i 10. lipnja boraviti u Zagrebu kao gost HOO-a, a potom odlazi u Dubrovnik gdje će prisustvovati završetku Kongresa Međunarodnog klizačkog saveza, koji će de održati od 6. do 10. lipnja.

Detalje Bachova posjeta Hrvatskoj HOO će naknadno objaviti.

Thomas Bach je u rujnu 2013. godine izabran za 10. predsjednika MOO-a, a na toj je dužnosti ovaj 62-godišnji bivši njemački mačevalac naslijedio Belgijanca Jacquesa Roggea, koji je na toj dužnosti bio od 2001. godine.

Bachu će ovo biti prvi službeni posjet Hrvatskoj kao predsjednika MOO-a. Njegov prethodnik u više je navrata posjećivao našu zemlju i kao predsjednik i kao član MOO-a, ali ne toliko kao i Španjolac Juan Antonio Samaranch koji je čak 11 puta boravio u Hrvatskoj kao predsjednik krovne svjetske sportske organizacije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.