Projektom “Zaželi” kojim se nastoji pridonijeti sprječavanju prerane institucionalizacije starijih osoba, Hrvatski Crveni križ (HCK) zaposlio je putem javnih radova 389 žena koje ulaze u kategoriju teže zapošljivih osoba, priopćio je u petak Crveni križ.

Program skrbi za osobe treće životne dobi redoviti je program društava HCK-a, a projekt pod nazivom “Zaželi” koji financira Europski socijalni fond (ESF) i provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, samo je jedna od tih aktivnosti, stoji u priopćenju.

HCK kao najveća humanitarna organizacija u zemlji projekt smatra iznimno društveno vrijednim jer pridonosi sprječavanju prerane institucionalizacije starijih osoba i njihove isključenosti iz društva, ali i povećanju zaposlenosti osoba koje već godinama ne uspijevaju pronaći posao.

Zaposlenice će skrbiti o starijim osobama koje žive u ruralnim dijelovima Hrvatske organizirajući kućanske poslove, što podrazumijeva uređivanje okućnica, prehrane, brigu o osobnoj higijeni i osnovnoj zdravstvenoj skrbi, pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Crveni križ će educirati zaposlene kako bi kvalitetnije mogle odgovoriti na poslovne izazove.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.