Zagrebačka agencija Cinnamon je za švicarsku tvrtku VOLAG System AG razvila mobilnu aplikaciju Unimod Collect koja koristeći Bluetooth tehnologiju očitava pametna brojila.

VOLAG System AG vodeća je švicarska tvrtka na području razvoja riješenja za daljinsko prikupljanje podataka i njihovu analizu, a softver koji je razvio zagrebački Cinnamon koristi se za očitavanje 2.2 milijuna brojila u Švicarskoj, što je približno 1/3 svih brojila u toj državi. Riješenje je polagano puštano u produkciju kod više od 200 klijenata, a puna se primjena aplikacije u Švicarskoj očekuje već od ovog tjedna.

“Najizazovniji dio je bilo razviti stabilnu komunikaciju raznih pametnih brojila koja su u upotrebi. Dakle komunikaciju između raznih naprava, bilo to brojilo za struju, vodu ili plin. Sve te naprave komuniciraju različitim protokolima koje je potrebno razumjeti te potom isprogramirati. Unimod Collect će se koristiti paralelno na velikom broju lokacija tako da i najmanja nepravilnost u radu može prouzrokovati dodatne troškove ponovnog obilaska lokacija na kojima su instalirana brojila. Iako je aplikacija razvijena za švicarsko tržište, nadam se da će ovakva riješenja brzo pronaći put k široj primjeni i u Hrvatskoj”, rekao je Ivan Kovač, direktor agencije Cinnamon i voditelj razvoja aplikacije Unimod Collect.

Ivan Kovač

“S Ivanom i njegovim timom surađujemo od kraja 2015. godine, kad su nam pomogli dovršiti jedan kompleksan projekt. Iako su se naknadno uključili, nakon nekoliko tjedana izrazito uspješnoga rada odlučili smo da upravo Cinnamon bude agencija koja će samostalno dovršiti taj projekt. Otad smo surađivali na nekoliko projekata, uključujući Unimod Collect te se veselimo nastavku suradnje i novim izazovima”, prokomentirao je Patrick Gauch, generalni direktor VOLAG System AG.

Komentiraj