SDP-ov koalicijski partner Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) izrazila je u četvrtak spremnost da se nastave razgovori koalicije Hrvatska raste s Mostom nezavisnih lista kako bi se postiglo suglasje o važnim reformskim mjerama u mirovinskom sustavu, kadrovskim rješenjima i drugim pitanjima koja su važna za standard građana.

HSU smatra ključnim konstituiranje Sabora te poziva sve izabrane zastupnike na odgovornost kako bi se izbjegla paraliza političkog sustava te dovelo u pitanje donošenje proračuna za 2016. godinu, a time i isplata mirovina i plaća, stoji u zaključcima stranačkog Predsjedništva koje je u četvrtak održalo sjednicu povodom pregovora o formiranju parlamentarne većine i Vlade.

Ističu da u središtu svoga programa imaju materijalna prava sadašnjih i budućih umirovljenika te su spremni poduprijeti napore izabranih zastupnika, suglasnih s njihovim ciljevima konstituiranja Sabora i formiranja Vlade prema načelima stručnosti i odgovornosti.

HSU je na parlamentarnim izborima 8. studenoga, u okviru koalicije Hrvatska raste, osvojio dva zastupnička mandata.

Komentiraj

FOTO: HINA/ Denis CERIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.